TINGGALKAN LINK BLOG ANDA DI SINI!!

SAYA AKAN LAWAT ANDA KEMBALI.. INSYA ALLAH



No More Boo.....

Yes! Terima Kasih Harimau Malaya!!

 Malaysia lantas unggul duluan lewat Safee Sali di awal babak kedua
bagei  mengukuhkan lagi mata buat Malaysia
(apaan aku ni sih... ngomong Indon laks!)

Ternyata ramalan Si Paula tepat seperti sedaranya Paul si soton

 "Yah, aku pulang dengan kekecewaan,” 
tulis Galang di blackberry massanger 
dan menyebutkan ia kecapean (penat) karena berteriak-teriak 
dan pulang dari stadion naik bus.

Aku malas nak ulas banyak2 bukan reti sangat pun pasal bola nih,
yang penting di sini adalah 31 Dis 2010 adalah
CUTI PIALA SUZUKI

PLEASE NO MORE BOO... KITA YEAA KAN PULAK
(harap2 sokmo la gitu...)

# kejadian : 29.12.2010 Rabu - 8.00 malam
# lokasi : Indonesia
# apa kes : Harimau Malaya menang beb! 5-2
# hero : Harimau Malaya la...
# nak komen? klik kat sini...
Mari baca lagi...

Kebakaran di Gambang Water Park...

bukan water park tu yang terbakar,
tengok la muke memasing.. habish! hangus! hancus!


memacam aksi budak2 ni...

dah senyap sunyi.. tinggal kami je yang terhegeh-hegeh nak bergambo

pulun abis-abisan dari start bukak sampai tutup park tu..
pueh hati.. 2 tahun korang tak minta pegi sana lagi.. (leh caye ke bebudak ni?!)
Kecebuurrr...
woo... kalo nak kejut bangun skolah pagi skit punye liat ye!
time nk pegi water park.. korang lak yang kejutkan mak ayah ye..







# kejadian : 06.12.2010 - 10.00 am - 6.00 pm
# lokasi : Gambang Water Park, Kuantan
# apa kes : best woo...
# nak komen? klik kat sini...
Mari baca lagi...

Dari PD ke TC!

Ini bukan sebarangan punya boye darat.. ini brand tembaga punyo.
senang lak dapat nangkap boye ni.. ni musti boye tu dah letih sgt,
dah takde kudrat nak melawan.. maklum la, 
perjalanannya jauh dari PD ke TC! kui3x....
Ingat lari kat Kuantan selamat ke? rupenye idok juge ye..

Ni aku nak interbiu dengan orang yang berjaya menyelamatkan TC
(versi aku...)

Hero kite - Jo Dayak the Wave Surfer

Camne Jo boleh jumpa boye tu..?
Masa tu dalam kul 7.25 malam, ada sorang mamat ni bagitau
yang dia jumpa biawak komodo terdampar keletihan.. 
so saya pun pergi la tengok, kan.. saya peratikan bebetul
dupdap dupdap jantungku berbunyi... ini bukan komodo ni.. 
ini boye tembaga sesat... komodo ngan boye pun tak leh beza ke..?

Dah tu apa yang Jo buat..?
Nak buat tak tau tak leh.. bahaya bagi pengunjung, lebih-lebih lagi
saya sebagai surfer, kan... Jadi saya tenangkan diri, tarik nafas pepanjang
TING! saya dapat idea... saya campak towel saya kat muncung boye tu,
saya pegang ekornya, dia libas... saya campak tali lak, dia melawan dan heret
saya ke laut.. ape lagi saya jerit kat kengkawan saya.. help!help!
sambil berusaha tutup muka mulut boye tu ngan towel dan jerut tali


Jo tak dpt angkat sama kerana aku tgh interbiu dia

So ape prasaan Jo masa tu...?
Saya bergelut dengan binatang buas itu hampir 5 minit, saya ketepikan perasaan takut 
dan membayangkan diri saya seperti pakar hidupan liar Australia, 
Steve Irwin untuk menangkap binatang buas berkenaan(buaya tembaga)


# kejadian : 14.12.2010 - 7.25 malam
# lokasi : Teluk Chempedak, Kuantan
# apa kes : buaya tembaga 150kg - 200kg sesat
# hero : Mohd Ridzuan aka Jo Dayak
# nak komen? klik kat sini...
Mari baca lagi...

Keras tangan.. ada bakat ke?

heh! ni la warna tema brani mati yang aku hasilkan..
ADA BRAN??


merah + biru + putih
bile dah siap, lawo la plak.. (masuk lif tekan sendiri nampak...)

boley la aku wat bisnes buat hantaran lak lepas ni...
sesapa berminat sila kontek aku 0.1.6.6.4.6.4. tekan2 tak dapat!

# kejadian : 05.12.2010 Ahad
# lokasi : Felda xxx 3
# apa kes : adik aku tunang
# hero : dah tentu aku...
# nak komen? klik kat sini..or bawah..
Mari baca lagi...