TINGGALKAN LINK BLOG ANDA DI SINI!!

SAYA AKAN LAWAT ANDA KEMBALI.. INSYA ALLAH



Check Saman POLIS & JPJ

Hari ni last day pada sesapa yang ada saman trafik
Elok la dibayar cepat sebelum tepat pukul 12.00 malam ni
Antara keistimewaan bayar ari ni ialah :


1. dapat DESKON 50% dah jimat dah kat situ
2. mata merit KEJARA tak diambil kira
3. korang ada beberapa jam saje lagi untuk TAK DIBLACKLISTKAN
4. dapat menunaikan tanggunjawab sebagai pengguna jalanraya

Kalo korang nak check saman online tapi website tu hang la plak kan,
tu tandanya ramai yang sibuk check last minute sampai bandwith dah abih takpun server down

Jangan risau, ada alternative lain.. GUNA SMS KAN SENANG

Taip  POLIS SAMAN [NO KAD PENGENALAN] hantar kepada 32728
contoh :  POLIS SAMAN 812189105110 hantar kepada 32728

untuk dapatkan maklumat lebih detail, 
Taip  SAMAN POLIS [no pendaftaran kenderaan] SEMUA , hantar kepada 32728

Kalau mahu detail saman dihantar ke email, 
Taip  POLIS SAMAN [no pendaftaran kenderaan] [email ] hantar kepada 32728
Contoh : POLIS SAMAN ABC123 padanmuka@yahoo.com dan hantar ke 32728

*Caj 0.50 dikenakan untuk setiap SMS 

Jangan lengah-lengah lagi... check la yer.. Tinggal beberapa jam je lagi tu.
Akak pun baru tadi check (last minit punya kes jugak) sib baik CLEAN!






Mari baca lagi...

@BREAK! Join Mak Dara 1st Giveaway (GA) lak


GA Mak Dara ni best, sape tak kenal and nak tau sapakah gerangan orangnya, sila ke blog MAK DARA ye.
Berbalik pada GA tadi, cuma kena reka tajuk drama je.. so aku bagi tajuknya


mana tau betul2 mak dara kita nak buat drama dengan tajuk aku nih.. terpana korang kang!

Kamu diTAG olehku
.::  luvelia  ::.
.::  cik gadis  ::.
.::  noraqeela  ::.
Mari baca lagi...

Kasut untuk kakiku

Alkisah kasut aku yang dah uzur bebenor,tapak dah haus bila jalan bunyi cam orang bertukang. Itulah satu-satunya kasut yang aku ada dan selesa untuk wat pegi keje, pegi shopping, pegi pasar malam, pegi rumah jiran, pegi blogwalking.. blogwalking?!
Bukan lawo pun kasut tu, tarak brand laks tu dan bukan aku tak mampu nak beli yang lain tapi ntah la, bila pegi kedai kasut, payah nak jumpa yang bekenan harga di hati.. tah apa2 pe'sen'! Tengok la kasut2 kat bawah ni..


Kasut bercirikan keselamatan






Kasut trendy musim banjir




Kasut Gaya Mewah





Kasut Bergadget


masuk air.. baru padan muka!

Kasut mari berkebun



Kasut kempen lindungi haiwan




eerkk geli...

Kasut kasi sarung terus 



Kasut rehat santai





Baik takyah pakai kasut!

aduss.. pedihnya..



Kaki pakai kasut kaki...
apa aku cakapkan ni..?


yuks.. siap ngan bulu2
Mari baca lagi...

Kempen Sebarkan Muhammad : Rasullulah Saw



Tujuan kempen :

1.Menyematkan dalam setiap hati para blogger tentang Rasullulah SAW ..

2.Mengingatkan kepada semua blogger bahawa Maulidur Rasul pada MINGGU HADAPAN!!!!

Ana mau invite
Mari baca lagi...

@BREAK! Saya nak first Give Away from De'din

sape nak hadiah nie...?

1st   : Sehelai tshirt anak negeri pilihan anda
2nd  :Top up RM 10
3th   :Top up RM 5


Ini contoh tshirt untuk negeri Kedah ! 
semua negeri ada, ampa semua jangan takut
x payah karang panjang2 pown !
x payah serabut kan kepala !
x payah follow2 !
x payah tangkap gambar2 !
x dak banner2 !

apa lagi sila la join !
Kamu diTAG olehku ~  
.::  xznie  ::.
.::   bjay69   ::.
.::  Amorng38  ::.
Mari baca lagi...

Pelaburan Akaun Emas, Halal or Haram?

Pelajari Teknik untuk menjana keuntungan ketika harga emas sedang jatuh
dan juga teknik mengaut keuntungan ketika harga sedang naik!


Aku nak share dengan korang pasal aku dah beli satu eBook ni, pasal pelaburan akaun emas, 
akaun ye encik.. akaun!
Oleh kerana aku kurang gemar memakai barang kemas, ye ke? memang sesuai la aku amik tau pasal bende ni.. lagipun aku ni jenis suka amik tahu benda2 baru bagi aku.. untuk tambah ilmu pengetahuan, kata orang.. 


So kalo aku nak citer apa yang terkandung dalam eBook tu, sori le
aku belum abish baca lagi.. 3 ebook tu.. tapi bila dah start baca tu memang menerujakan aku.. 
fulus je takde lagi tapi ini adalah salah satu impian dan target aku untuk tahun 2011 ni.. InsyAllah

Korang tak perlu fenin2 kepala dan bersusah payah membuat kajian sendiri tanpa mengetahui
sejauh mana ketepatan faktanya kerana kini leh mempelajarinya secara khusus melalui
Ebook Kajian Kes Akaun Pelaburan Emas!

Selain itu, kajian kes ini juga menjelaskan tentang hukum Halal dan haram dalam akaun emas ini...

Thinkerich (penulisnya), telah menyampaikan dengan ringkas, padat dan amat mudah untuk difahami.

Boleh baca komen yang diberikan oleh para pembaca melalui link berikut :

PELABURAN AKAUN EMAS

Aku dah dapatkannya, korang bile lagi..? (macam iklan pulok...)


Apa yang korang akan dapat dengan HANYA RM40.00 sahaja!*

BIL
PRODUK
HARGA
1.
Akaun Pelaburan Emas
RM40
2.
Bagaimana Hendak Memilih Pelaburan Yang Menguntungkan
RM40
3.
Fakta Emas
RM40
Jimat RM80
RM120 RM40*         
 
Mari baca lagi...

Anak saksi maksiat ibu

aduh yai... apa la nak jadi dengan dunia skarang ni... dah la wat maksiat, pakwenya siap leh marah lak orang serbu rumah dia.. peh tu dipeluknya bini orang tu depan2 si somi tu nak bagi si somi hangat...

KESAL...Razif menunjukkan laporan polis berhubung tangkapan khalwat
 isterinya.
KESAL...Razif menunjukkan laporan polis berhubung tangkapan khalwat isterinya.
KUALA LUMPUR: Seorang isteri berusia 38 tahun terkedu apabila dicekup suami sendiri ketika asyik memadu asmara bersama teman lelakinya di sebuah rumah di Puchong Perdana, dekat sini.
Lebih mengaibkan perbuatan terkutuk wanita itu turut disaksikan anak perempuannya berusia 18 tahun yang mengikuti serbuan bersama beberapa pegawai sebuah masjid di kawasan itu.

Suami wanita terbabit yang hanya mahu dikenali sebagai Razif, 47, berkata ketika serbuan kira-kira jam 2 pagi pada 2 Februari lalu, isterinya yang bekerja di sebuah hotel di ibu negara, berdua-duaan dengan teman lelakinya berusia 49 tahun.
Menurutnya, kereta lelaki terbabit yang diletak di luar rumah turut ditutup nombor pendaftarannya supaya ia tidak dicam jiran sekeliling, sekali gus melindungi perbuatan maksiat mereka.

“Hanya Tuhan yang tahu bagaimana perasaan saya apabila melihat isteri berasmara dengan lelaki itu. Lebih menyakitkan hati, lelaki terbabit turut berlagak samseng apabila mengeluarkan kata-kata kesat kepada saya di hadapan anak perempuan saya,” katanya.

Menurutnya, selepas dicekup isteri dan kekasihnya itu yang juga seorang kakitangan sebuah universiti terkemuka di ibu negara dibawa ke Balai Polis Bukit Puchong


Baca sambungan di myMetro | Anak saksi maksiat ibu
Mari baca lagi...

Ingatan Hari Wilayah

Daripada boring duk rumah cuti2 ni ape kate aku
refresh balik ingatan korang (sebenarnya aku) tentang penubuhan
WILAYAH PERSEKUTUAN

Ini Bendera Wilayah Persekutuan 
mula digunakan pada 23 Mei 2006 ye adik2...
tapi setiap wilayah ada bendera memasing

Kuala Lumpur yang merupakan ibu kota Persekutuan
ditubuhkan pada 1 Februari 1974 (dah 37 tahun usianya)
 
Labuan merupakan Pusat Perniagaan dan Kewangan Antarabangsa (IBFC)
Labuan yang dulu bawah Sabah, join WP pada 16 April 1984

Putrajaya menjadi Pusat Pentadbiran Persekutuan baru
pada 1 Februari 2001.. Tahun ni genaplah 10 tahun.

Soklan akak, sape tau lagu rasmi WP?
hah! cube teka ye..


Mari baca lagi...