TINGGALKAN LINK BLOG ANDA DI SINI!!

SAYA AKAN LAWAT ANDA KEMBALI.. INSYA ALLAH



Logo London Olympics 2012

Jom layan LOGO Sukan Olimpik London 2012


Logo rasmi dalam 5 variasi warna - yang fisrt tu untuk PARALYMPIC GAMES

VERSI KORPORAT


Design yang ni pun, bagi aku agak OK...
Simple dan kreatip - 2012don nampak cam London
Mari baca lagi...

Perasmian London Olympics 2012

Jangan lupa tengok perasmian Sukan Olimpik London 2012 pada 27 Julai 2012.
Ahkak memang suka tengok open and closing ceremony event besar2 ni
especially Olympic Games... gah gitu...


Apapun, majlis perasmian Olimpik malam ini menjadi satu rahsia besar
Britain yang dikawal rapi walaupun lebih 100,000 orang telah melihatnya semasa sesi raptai.

Mana taknya.. ko tengok la sapa pengarahnya...? Bukan calang-calang orang hokei...
Danny Boyle uols, pengarah Slumdog Millionaire tu.. Dia mahu memberikan kejutan pada dunia,
jadi dia meminta sesapa yang telah menontonnya persembahan extravaganzanya masa raptai,
tidak diupload di internet.


Tengoklah prop berkonsepkan ala-ala cottage di tengah-tengah Stadium Olimpik, Stratford, London.
Apa agaknya 'permainan' Boyle yang bernilai bermillion2 pound ini? Yang pasti
stadium akan dipenuhi dengan sekurang-kurangnya 62,000 penonton, 16,000 atlet, 10,000 penghibur 
dan juga ada haiwan - biri-biri, kuda, ayam, lembu, kambing, anjing juga angsa. 
Dah macam ladang ternakan pulak.

Pasti meletups, kan? Tak sabor ahkak nak nengok nyer... kul bape ek?
Mari baca lagi...

Akhirnya.. dapat juga merasa

quickie post - malas nak taip banyak banyak..
sejak duajak ni agak kesibukan dengan ntah apa mende
jadi layan je la..

Majlis aqiqah dan cukur jambul anak sepupu ahkak..

baby Iman Kamila with Asya


haaa... ni la motif sebenarnya... yummy
ahkak memang dah lama sangat tingin nak makan marshmallow celup coklat
akhirnya dapat juga merasa.. terima kasih tuan rumah ~ MakSu n Meen
Mari baca lagi...

Kelebihan Ramadhan

Ramadan wallpaper Ramazan wallpapers

Sedikit perkongsian mengenai kelebihan Ramadhan.

Daripada Abu Hurairah r.a., Rasulullah s.a.w. telah bersabda,

"Umatku telah diberikan dalam Ramadhan lima perkara yang belum bernah diberikan
kepada mana-mana umat pun sebelum mereka."

1. Bau busuk mulut orang berpuasa lebih harum di sisi Allah daripada bau kasturi.

2. Ikan-ikan di laut akan beristigfar untuk mereka sehingga mereka berbuka.

3. Setiap hari Allah s.w.t. akan menghiaskan syurgaNya dan berkata,
"Telah hampir masanya hamba-hambaKu yang soleh akan dilepaskan dari
beban-bebandan mereka akan datang kepadamu."

4. Dirantaikan syaitan-syaitan yang jahat di dalam Ramadhan dan
mereka tidak akan dapat berbuat sesuatu dalam Ramadhan ini
apa yang biasa mereka lakukan pada bulan lain.

5. Mereka akan diampunkan pada malam terakhir Ramadhan. 
Ditanya kepada Rasulullah, "Adakah ia lailatur Qadar?"
Baginda menjawab, "Tidak! Tetapi seorang pekerja yang diberikan ganjarannya apabila telah selesai kerjanya."

(Riwayat Imam Ahmad)
Mari baca lagi...

Cakar Ayam Sarang Burung dan Telur Pindang idea doorgift



Ni la doorgift buat para tetamu masa adik ahkak kawin 3 Jun baru² ni.
Telur pindang, diletakkan dalam sarung dari crepe paper yang kami
adik beradik buat sendiri... simple jer..
Yang cakar ayam berbentuk sarang burung tu,
ahkak oder last minit kat internet khas untuk belah pengantin perempuan dan sedara mara.
Telur tu ahkak masukkan sendiri, tapi penjual tu ada jual pakej sekali
dengan gula² bentuk telur puyuh.. comey!
Harga berpatutan, yang ahkak amik ni harganya RM 1.20 satu set (cakar ayam+tag+plastik).
Nak tau mana ahkak oder? 
Sila bank in kan RM10 je kat ahkak untuk infomasi itew...
hahaha...

new update (02.10.2017)
oleh kerna ramai gak yang bertanyakan mana nak order
dan ahkak pun jarang-jarang bukak blog skang ni
so dengan senang ati ahkak bagitau tempat ngodernya
Mari baca lagi...

Tudung Murah Collections GIVEAWAY

Dear uoals... hari ni ahkak mau join GA ni..
kalian2 di luar sana yang berminat, bolehlah menjoinkan diri bersama
Klik sini untuk tau terma & syaratnya..

Ahkak TAG kamu
: feeni :
eitcha :
Mari baca lagi...