TINGGALKAN LINK BLOG ANDA DI SINI!!

SAYA AKAN LAWAT ANDA KEMBALI.. INSYA ALLAH



Kedai Tukang Gigi Klasik

Story ni dah lama berkepuk kat draft ahkak... malas nak hapdet.
Alkisah hujung bulan Mei ahkak balik to my hometown - Kuantan.
Ahkak meneman la my mama, katanya nak repair gigi.
Ahkak ingat nak ke klinik gigi la, rupanya kedai tukang gigi.
ramai customer di kedai yang klasik ini

Kedai ni memang orang tak perasan coz terletak di atas kedai 3 tingkat,
tapi ramai customer.. klasik tol. Tengok la tulisan kat kedai sebelah tu,
masih menggunakan perkataan Melayu lama 'SAPERTI' = SEPERTI.
Ahkak bajet mesti dah wujud tahun 70an lagi..

2 orang pekerja buat gigi - apek and amoi

Pakcik apek ni mesti OTAI buat gigi.. my mama kata kedai ni memang dah lama.
Gigi palsu yang kat klinik dan hospital area town ni, kedai ni la yang buatkan..

amoi merepair gigi pelesu dengan peralatan biasa2 aje

Respek kat kedai tukang gigi ni, lama bertahan walau tanpa perlatan canggih.
Masa ahkak datang, pelanggannya semua melayu.
Oleh kerana tempat duduk kat dalam dah penuh, ahkak and my mama
duduk kat luar menunggu turn. Ahkak pun curik² snap gambar.
Amoi tu agaknya terperasan lagak ahkak cam paparazzi, terus dia keluar.
Hingatkan nak sound aku, rupanya tanya nak repair gigi ke? Fuhh!
My mama bagitau problemnya dan amoi tu terus repair kejap, dah settle.
Free je... Pergh, customer service baek punya. I like!
Mari baca lagi...

Potong Q

WORDLESS WEDNESDAY

Mende la orang ni...
suka suki je nak potong Q
orang lain pun nak cepat jugak...

Pernah tak korang merungut cam tu?
Mari baca lagi...