TINGGALKAN LINK BLOG ANDA DI SINI!!

SAYA AKAN LAWAT ANDA KEMBALI.. INSYA ALLAH



Perasmian London Olympics 2012

Jangan lupa tengok perasmian Sukan Olimpik London 2012 pada 27 Julai 2012.
Ahkak memang suka tengok open and closing ceremony event besar2 ni
especially Olympic Games... gah gitu...


Apapun, majlis perasmian Olimpik malam ini menjadi satu rahsia besar
Britain yang dikawal rapi walaupun lebih 100,000 orang telah melihatnya semasa sesi raptai.

Mana taknya.. ko tengok la sapa pengarahnya...? Bukan calang-calang orang hokei...
Danny Boyle uols, pengarah Slumdog Millionaire tu.. Dia mahu memberikan kejutan pada dunia,
jadi dia meminta sesapa yang telah menontonnya persembahan extravaganzanya masa raptai,
tidak diupload di internet.


Tengoklah prop berkonsepkan ala-ala cottage di tengah-tengah Stadium Olimpik, Stratford, London.
Apa agaknya 'permainan' Boyle yang bernilai bermillion2 pound ini? Yang pasti
stadium akan dipenuhi dengan sekurang-kurangnya 62,000 penonton, 16,000 atlet, 10,000 penghibur 
dan juga ada haiwan - biri-biri, kuda, ayam, lembu, kambing, anjing juga angsa. 
Dah macam ladang ternakan pulak.

Pasti meletups, kan? Tak sabor ahkak nak nengok nyer... kul bape ek?