TINGGALKAN LINK BLOG ANDA DI SINI!!

SAYA AKAN LAWAT ANDA KEMBALI.. INSYA ALLAH



Tutorial : Cara tambah link website/blog ke profil

Sudahkah korang letakkan/ tambah link blog atau website korang di profile?
Kalo belum atau tak faham, cer check profile korang..
1. Memula, gi kat blog mana yang korang nak atau dah follow.
2. Klik follow, kendian akan kuar gambar profil korang cam kat bawah ni.

3. Klik options

4. Klik site settings

5. Klik add links

6. Masukkan url dan link name blog atau website anda, klik add

7. Bila dah siap, akan kuar logo cam kat atas tu. Klik Done.

8. So bila orang klik kat gambar profil kita, link blog kita dah ada di situ.

Moral of the story aku buat tutorial ni adalah aku tengok ramai yang follow tapi 
tak tinggalkan jejak linknye, so tak dapat la aku nak follow balik.. Jadi jangan lupa
buat yer supaya orang akan tahu link blog kita walaupun kita tak beritau linknya.
Korang faham tak ni.. ?! Kalo tak faham, buat aje la yek...