TINGGALKAN LINK BLOG ANDA DI SINI!!

SAYA AKAN LAWAT ANDA KEMBALI.. INSYA ALLAH



Travelog @ Langkawi - Part 1

Akhirnya tiba masanya untuk berholiday yang telah dirancang dari tahun lepas lagi.
Pergh... lama siot... yang pastinya anak2 la yang paling hepi... pestaim naik eroplen!


Sebelum tu nak citer la skit expenses ahkak ke sana...
1. Tiket Air Asia buk pada Mei 2011, dapat seat 10¢ tuuu... entrinya di sini...
gedebuk gedebak... tiket pergi balik 5 orang + baggage 20kg + tax = total RM142

 2. Penginapan Rumah Peranginan Persekutuan Langkawi @ Federal Villa
Buk bulan Feb 2012 lagi.. RM77 x 2 hari = RM154


Day 1 : 10.04.2012 (Selasa)

Bergerak dari Putrajaya Sentral → Salak Tinggi → LCCT @ RM19
Flight kul 9.15 malam, tunggu punya tunggu, akhirnya 9.45 pm baru fly..

10.40 pm sampai di Airport Langkawi, terus jumpa member yang buk kan kete sewa.
Kereta Nissan Sentra @ RM100 x 2 hari. Isi minyak RM40

Gi hotel dulu... menyusuri Pantai Chenang.. 
wah.. dah happening area Underwater World ni.. cam 'walk-walk' dah..
Last skali ahkak pergi tahun 2006, takde la semeriah mana area ni..
Check-in hotel, then kuar balik nak pergi makan.. sumer lapor.
Ke restoran dekat2 hotel tu je - Restoren Mangga.
Air ais2 (4) + pelbagai nasi goreng (3) = RM23.

Lepas makan, balik tido la.... 
dah kul 12.30 am, area hotel gelap gelita,
sumer bilik pun gelap jek.. tak ramai kot duk sini,
cam seram la pulak...

to be continue....