TINGGALKAN LINK BLOG ANDA DI SINI!!

SAYA AKAN LAWAT ANDA KEMBALI.. INSYA ALLAH



Travelog @ Langkawi - Part 4 (Last)


Day 3 - 12.04.2012 (Khamis)
Alhamdulillah.. syukur kepadamu Ya Allah, kami masih bernafas pada hari ini.
Hari ni menghabiskan setengah hari di hotel, coz flight malam.
Bersiar-siar di tepian pantai... tenang dan nyaman.

Check out kul 12 terus ke pekan Kuah. On the way, berenti jap
kat kedai gamat lain pulak, nak cari juga gamat kering.
Akhirnya kat kedai ni ada, RM36 utk 4 keping gamat sebesar
ibu jari lelaki dewasa. Dasat jugak regenya, kan?

Operasi Survey :
Kat Kuah tinjau2 beg tarik (travel bag), itu point utama selain nak cari ceklat murah..
Dah habis round Kuah dan dah kenalpasti kedai mana nak beli,
kita makan dolu... pergi makan McD.. pastu datang balik ke Kuah.


Operasi Shopping :
Tak sah kalo tak beli ceklat DAIM. Rata2 kedai jual RM14.50
tapi ada satu kedai jual RM14.40... kalo ko memborong tak ke dah jimat
walaupun seposen jer kurangnya.
Ceklat Cadbury pula paling murah jumpa RM7.90 satu, tapii..
kat kedai tu lagi murah, 2 for RM15.50.. ada tu siap pack 2 for RM13.00,
yang ni ahkak nengok expiry date dalam 2 3 bulan lagi.. okeh la tu.
Beg tarik pun comel dan murah skit kat sini... ahkak sambar satu.
Kedai apakah itu? Kedainya sebelah Hj Ismail Group iaitu....

cam lukisan plak bekgraun nyer..

Habis nyoping, ada banyak masa lagi, maka kami ke Dataran Helang.
Cuaca sangat cantik dan terik woo.. tapi bila snap gambar, sangat cantik.
Lepas tu ke Lagenda Park yang bersebelahan tapi tak masuk pun..
just posing² kat signage luar tu..

Dah penat kat situ, kami tak tau ke mana lagi, just round² abiskan minyak.
At last lepak kat Pantai Cenang, rehat and posing jap..
Subhanallah.. sungguh catik pemandangan di kala senja..


waktu senja di pantai Langkawi

Dan ahkak pun naik flight kul 10.30 pm tapi flight sampai awal 10 minit..
jadi sampai KL pun awal...

~ THE END ~